Att tänka på som bostadsköpare – dolda fel

När du precis köpt en nya bostad som du trodde var helt felfri. Ja, åtminstone så var det så mäklaren eller den som sålde lägenheten sa. Att blint lita på vad alla säger är dumt. Nu är det mycket som faller under saker som får sägas, som du egentligen inte kan göra något åt.

Dock är det inte alls så med felaktig information vid försäljning och köp av bostad. Här kommer du som blivit lurad ha stora chanser till att få rätt och samtidigt erhålla den ersättning du kräver. Det första du ska göra är att kontakta Hallqvists Advokatbyrå Bostadsjuristerna. Här finns allt den kunskap du behöver.

Vad får jag säga vid en bostadsförsäljning

Om vi nu går tillbaka till din rätt att frånsäga dig ansvar. Vad är det då du kan säga vid en försäljning av bostad som inte blir fel enligt lagen. Jo, du kan säga att du inte har kontrollerat allt.

Därefter kan du då också tillägga i köpekontrakt att köparen godtar köp av lägenheten i befintligt skick. På så sätt kan du slipp stå för de olika eventuella fel och brister du inte känner till. Med ett sådant kontrakt är du skyddad som säljare.